Auton ostaminen ilman käsirahaa on helppoa. Kilpailuta paras autolaina nyt!

Auton ostaminen ilman käsirahaa on helppoa! Kilpailuta yli 30 pankkia ja lainanantajaa. Saat useita tarjouksia yhdellä hakemuksella.

Auton ostaminen on kotitalouden investoinneista yleensä asunnon jälkeen suurin yksittäinen investointi. Sen vuoksi kannattaakin harkita tarkoin, että tulee tehneeksi vain hyviä autokauppoja. Kerromme tässä mini-artikkelissa muutamia vinkkejä onnistuneisiin autokauppohin.

Mitä tulisi ottaa huomioon auto-ostoksilla?

Oma auton ostoa varten suunniteltu budjetti asettaa rajat auto-ostokselle. Kannattaa vertailla erilaisia vaihtoehtoja oman autobudjetin rajoissa. Mieti ihan ensiksi, miltä pakollisia ominaisuuksia autossasi pitää aivan ehdottomasti olla ja mistä ominaisuuksista voisit kenties hieman joustaa, jos muuten budjettiin sopiva auto löytyy ja alkaa kiinnostaa. Auton ajomäärä vuodessa ja olosuhteet määrittelevät pitkälti sitä, millainen auto sopii sinulle parhaiten. Jos sinulla on esimerkiksi isompia koiria, tarvitset todennäköisesti extratilaa. Jos sinulla on useita pieniä lapsia, muista varmistaa, että jo omistamasi tai uudet turvaistuimet mahtuvat autoon. Ajaessasi säännöllisesti pitkiä matkoja, on autosi oltava erityisen luotettava ja ehkäpä pienikulutuksinen?

Ennen kaikkea – Kun auton ostohousut on laitettu jalkaan niin maltti on valttia ettei tule hätiköityjä päätöksiä.

Uusi vai käytetty auto?

Sekä uuden että käytetyn auton ostamisessa on omat etunsa. Kun ostat uutta autoa, saat aina autolle takuun, useimmin 2-7 vuotta, etkä siis ole vastuussa mistään rikkoutumisista tuon takuun aikana, vain normaalit huollot ja kolaroinnit menevät omasta pussista ( tai siis vakuutuksesta, uuteen autoon yleensä otetaan myös pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi myös kaskovakuutus). TUsein sanotaan, että kun uusi auto ajetaan ulos autoliikkeestä, sen arvosta tippuu heti 25 prosenttiyksikköä. Valitettavasti, tämä legenda on tosi. Uuden auton arvo alenee yllättävän nopeasti. Yleensä useita tuhansia euroja tuona liikkestä ajon aikana. Tämän vuoksi, vain muutaman kuukauden vanha ja hyvin vähän ajettu auto on lähes poikkeuksetta parempi vaihtoehto kuin uuden auton osto.

Vastaa